Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

1. Ο τακτικός καθαρισμός του χαλιού σας αποτελεί την πιο ιδανική φροντίδα για αυτό. Πρέπει να γίνεται σκούπισμα πάσε αυτό μόνο με ηλεκτρική σκούπα και όχι με την κλασσική σκούπα που μαζεύουμε τη σκόνη από το πάτωμα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σηκώσετε σκόνη στο δωμάτιο παρά να καθαρίσετε. Εάν το χαλί είναι μικρό τότε μπορείτε να το σηκώσετε να γυρίσετε ανάποδα και προσεκτικά να το χτυπήσετε για να φύγει η βρωμιά που θα έχει συσσωρευτεί στους κόμπους.

Στη συνέχεια σκουπίστε το από την πίσω πλευρά ελαφρά με την ηλεκτρική. Μόλις τελειώσετε σηκώστε το χαλί σκουπίστε το πάτωμα όπου έχουν πέσει οι σκόνες από τους κόσμπους και ξανατοποθετήστε το χαλί στη θέση του. Τώρα μπορείτε να σκουπίσετε το χαλί από την ακανονική του πλευρά. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να είστε σίγουρες ότι το χαλί σας θα έχει καθαρίσει περισσότερο από το να το σκουπίζατε μόνο από την πάνω πλευρά.

2. Εάν το χαλί σας είναι χειροποίητο και έχουν χρηιμοποιήσει ανεξίτηλα νήματα για την κατασκευή του, τότε αν λερωθεί θα πρέπει απαραιτήτως να το σκουπίσετε με μία βρεγμένη πετσέτα για την αφαίρεση του λεκέ. Εάν το χαλί δεν έχει δημιουργηθεί με ανεξίτηλα νήματα τότε δυστυχώς ο λεκές δεν θα διαλυθεί με ένα απλό πανάκι με νερό. Θα πρέπει να το πάτε σε κάποιο από τα ταπητοκαθαριστήρια που εμπιστεύεστε για να περιποιηθούν το χαλί σας ως ειδικοί. Μη δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χημικό καθαριστικό για το χαλί σας καθώς μπορεί να το καταστρέψετε.

3. Μπορείτε να πλύνετε και μόνες σας το χαλί με σαπούνι και νερό, αλλά όχι κάθε χρόνο καθώς υπάρχει κίνδυνος για το χαλί να μαζέψει από το νερό. Πρέπει να γνωρίζεται πώς με το πλύσιμο του χαλιού με νερό το χαλί δεν καθαρίζει καθώς τον νερό δεν έχει την δυνατότητα να απομακρύνει την βρωμιά που βρίσκεται μέσα στους κόμπους του χαλιού. Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να αναθέσουμε σε κάποιον ειδικό όπως τα ταπητοκαθαριστήρια Clean House. Στην περίπτωση όπου θέλετε να το καθαρίσετε μόνοι σας τότε προσέξτε το σαπούνι που θα επιλέξετε να είναι αγνό, χωρίς προσμίξεις, αρωματικά ή χημικά. Εάν υπάρχουν λεκέδες πάνω στο χαλί η καλύτερη λύση είναι να το τρίψετε με ένα λευκό πανάκι με νερό και ξύδι λευκό. Αραιώστε το ξύδι με το νερό.

Οι λεκέδες που πρέπει οπωσδήποτε την επέμβαση ενός ειδικού είναι το κόκκινο κρασί, το μελάνι, ποτά με χρωστικές ουσίες, χημικά προϊόντα. Στην περίπτωση όπου πάνω στο χαλί μας κολήσει τσίχλα δοκιμάστε να πάρετε ένα παγάκι, τρίψτε το επάνω στη τσίχλα ώστε να στερεοποιηθεί και στη συνέχεια αφαιρέστε το προσεκτικά.

comments

Είσοδος Μελών

Social

Μεταφέρετε εύκολα την έδρα της επιχείρησής σας από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη διαβάστε περισσότερα εδώ... 301 Move… https://t.co/52zJg36YAc

seo-arthra seo-arthra

Blog / Βοηθήματα

Rating

Κάντε Rating στα άρθρα σας!

Στον κατάλογο έχουμε ενσωματώσει κώδικα για το "Rich snippets - Reviews" ώστε να εμφανίζεται στις αναζητήσεις των άρθρων σας. Οι αναζητήσεις που διαφέρουν στα οργανικά αποτελέσματα τις Google έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δεχθούν επισκέψεις από τις απλές αναζητήσεις.

Κάντε rating και κερδίστε traffic προς το άρθρο σας!