Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

energy drink 2

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα προς το τρέξιμο. Πολλές παρέες έχουν αφήσει πίσω τους την καθιστική ζωή και έχουν αρχίσει να οργώνουν τα βουνά αλλά και τους δρόμους των πόλεων.

Αυτή η νέα τάση φυσικά έχει τεράστια οφέλη για την υγεία, όμως υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να προσέξουν όλοι όσοι ξεκινάνε τώρα το τρέξιμο.

Ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα πρόγραμμα προπόνησης σύμφωνα με το δικό σας χρόνο αλλά και τα δικά σας θέλω. Μην προσπαθήσετε να τηρήσετε ένα πρόγραμμα άθλησης το οποίο δεν έχει φτιαχτεί για εσάς, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το παρατήσετε και μάλιστα αρκετά γρήγορα.

Μπορείτε είτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα χαλαρό πρόγραμμα και να αυξήσετε σιγά σιγά την ώρα και την ένταση της προπόνησης «ακούγοντας» το σώμα σας, είτε να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία του είδους.

Όπως και να χει θα πρέπει να έχετε υπομονή και να μην περιμένετε από τη μία στιγμή στην άλλη να κάνετε αποστάσεις τις οποίες οι φίλοι σας κάνουν με μεγαλύτερη άνεση κι ευκολία. Θυμηθείτε ότι κάποτε κι εκείνοι ξεκίνησαν όπως εσείς σήμερα και ότι κάποια μέρα θα μπορείτε να τους φτάσετε και γιατί όχι και να τους ξεπεράσετε κιόλας.

Αφού φτιάξετε το πρόγραμμα προπόνησης προσπαθήστε να το τηρήστε όσο είναι δυνατόν. Το κυριότερο όμως που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ο χρόνος αυτός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε αν δεν έχετε την ίδια εξέλιξη με κάποιον φίλο σας.

Αφού μπείτε σε έναν ρυθμό προπόνησης, σταδιακά θα πρέπει να σκεφτείτε έναν τρόπο να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αναπληρώσει τα στοιχεία που χάνει κατά τη διάρκεια της άσκησης, γιατί από μόνο του το νερό δυστυχώς δεν είναι αρκετό μιας και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες και δεν παρέχει καθόλου ενέργεια.

energy drink 1

Η σωστή ενυδάτωση του αθλητή πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την προπόνηση είναι πολύ σημαντική. Τα αθλητικά ενεργειακά ροφήματα βοηθούν στη γρήγορη αναπλήρωση των μετάλλων και των ιχνοστοιχείων που χάνει ο οργανισμός από την άσκηση. Στο εμπόριο θα τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις είτε σε μορφή σκόνης είτε σε πόσιμη μορφή.

Τα αθλητικά ενεργειακά ροφήματα που έχουν τη μορφή σκόνης μπορεί να έχουν το μειονέκτημα ότι πρέπει κάθε φορά να το ετοιμάζει ο αθλητής πριν το πιει ωστόσο το θετικό είναι ότι μπορεί να ρυθμίσει την αναλογία που χρειάζεται σύμφωνα με τις δικές του απαιτήσεις.

Από την άλλη μεριά εκείνα που έχουν πόσιμη μορφή μπορεί να μην χρειάζονται καμία προετοιμασία από μεριά του αθλητή αλλά έχουν συγκεκριμένη σύνθεση οπότε οι συνδυασμοί που παρέχονται είναι λίγο πιο περιορισμένοι.

Τα αθλητικά ροφήματα ανάλογα με την περιεκτικότητα που διαθέτουν σε υδατάνθρακες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τα ισοτονικά  (συνήθως για χρήση πριν από την προπόνηση), τα υποτονικά (συνήθως για χρήση κατά τη διάρκεια της προπόνησης) και τα υπερτονικά (συνήθως για χρήση μετά την προπόνηση).

Ότι αθλητικό ρόφημα όμως κι αν διαλέξετε, σκεφτείτε τις δικές σας ανάγκες κι όχι τις ανάγκες κάποιου συναθλητή σας.

comments

Είσοδος Μελών

Social

Twitter response: "Could not authenticate you."

Blog / Βοηθήματα

Rating

Κάντε Rating στα άρθρα σας!

Στον κατάλογο έχουμε ενσωματώσει κώδικα για το "Rich snippets - Reviews" ώστε να εμφανίζεται στις αναζητήσεις των άρθρων σας. Οι αναζητήσεις που διαφέρουν στα οργανικά αποτελέσματα τις Google έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δεχθούν επισκέψεις από τις απλές αναζητήσεις.

Κάντε rating και κερδίστε traffic προς το άρθρο σας!