Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

sex ygeia

Όλοι ενδεχομένως έχουν περάσει από μία φάση στη ζωή τους, κατά την οποία ακούσια ή εκούσια απείχαν για ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα από το σεξ. Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα έχει αναμφίβολα πολλά οφέλη για την υγεία. Τι γίνεται όμως με την αποχή από το σεξ; Η κατάσταση αυτή μπορεί να έχει κάποιες αρνητικές συνέπειες για την ψυχική και σωματική υγεία, τις οποίες καλό είναι να γνωρίζετε. Ας πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Όσον αφορά στους άνδρες, πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερες φορές εκσπερματίζουν κατά τη διάρκεια του μήνα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν να μην νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη. Ακόμα, οι άνδρες οι οποίοι κάνουν συχνά σεξ έχουν αρκετά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία. Αυτό συμβαίνει καθώς το πέος αποτελεί έναν μυ, τον οποίο όσο συχνότερα ασκούν, τόσο αυτός διατηρεί την ισχύ και τη δύναμή του, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι μύες του σώματος.

Οι γυναίκες τώρα, με την απουσία της σεξουαλικής δραστηριότητας, έχουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της κολπικής ατροφίας, η οποία είναι το αποτέλεσμα της λέπτυνσης των κολπικών τοιχωμάτων.

Σε όποιο φύλο και αν ανήκετε, δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ο οργανισμός έχει την τάση να γίνεται πιο επιρρεπής σε λοιμώξεις και μικρόβια, με αποτέλεσμα να μην αποφύγετε μία ίωση ή ένα κρυολόγημα. Ακόμα, με την αποχή από το σεξ, δε βοηθάτε τον εαυτό σας να χαλαρώσει, και έτσι είναι ευκολότερο να καταβληθείτε από το άγχος, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, η έκκριση των ενδορφινών θα σας βοηθούσε να χαλαρώσετε και να είστε πιο ήρεμοι.

Πιο μακροπρόθεσμα, η αποχή από το σεξ μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντό σας και ως αποτέλεσμα αυτή να μειωθεί. Η αποχή λοιπόν, πρόκειται να μειώσει τη σεξουαλική σας επιθυμία καθώς το σώμα σας θα περιορίσει την έκκριση των ορμονών που συνδέονται με τη σεξουαλική ικανοποίηση. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει την ανάπτυξη νευρώνων στον εγκέφαλο. Εάν λοιπόν απέχετε από το σεξ, ενδεχομένως η σκέψη σας χάσει λίγο από την εγρήγορσή της.

Σε σχέση τώρα με την καλή λειτουργία της καρδιάς, το σεξ επίσης συμβάλει σημαντικά σε αυτήν. Εάν απέχετε για κάποιο διάστημα από αυτό, τουλάχιστον μην αμελείτε να ασκήστε, προκειμένου να διατηρήσετε την καλή υγεία της καρδιάς σας.

Το μόνο θετικό στοιχείο για το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και το οποίο σχετίζεται με την αποχή από το σεξ είναι η αποφυγή των βακτηρίων και των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Βέβαια, στην περίπτωση που απέχετε για μεγάλο διάστημα από το σεξ, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε και να ενεργοποιήσετε τη σεξουαλική σας ζωή, καθώς έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας. Η ασφάλεια είναι αυτό που προέχει όταν μιλάμε για σεξουαλική επαφή, για  αυτό και τα προφυλακτικά duo πρόκειται να σας βοηθήσουν σε αυτό, αφού παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια. 

comments

Είσοδος Μελών

Social

Twitter response: "Could not authenticate you."

Blog / Βοηθήματα

Rating

Κάντε Rating στα άρθρα σας!

Στον κατάλογο έχουμε ενσωματώσει κώδικα για το "Rich snippets - Reviews" ώστε να εμφανίζεται στις αναζητήσεις των άρθρων σας. Οι αναζητήσεις που διαφέρουν στα οργανικά αποτελέσματα τις Google έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δεχθούν επισκέψεις από τις απλές αναζητήσεις.

Κάντε rating και κερδίστε traffic προς το άρθρο σας!